Capsule A Power Green World
- 16/09/2021
- Молдова, Кишинев
- Подарю, отдам
- Продам, предлагаю - частное лицо
Sistemul imunitar este principala apărare a organismului împotriva agenților străini. Pentru a le neutraliza, sistemul imunitar produce anticorpi și activează celule speciale din sânge care ucid și îndepărtează microorganismele străine.
Funcțiile sistemului imunitar:
-inlocuirea celulelor imbatranite
-protejarea organismului de pătrunderea agenților străini - viruși, bacterii, ciuperci
- „repararea” părților corpului nostru
Imunodeficiența este o afecțiune caracterizată prin scăderea funcției sistemului imunitar și rezistența organismului la diferite infecții.
1. Imunodeficiențele primare sunt un grup de boli caracterizate printr-o scădere a funcției sistemului imunitar, care apare pe fondul diferitelor tulburări genetice. De exemplu, boli precum agamaglobulinemia, sindromul Di-Giorgio, sindromul Wiskott-Aldrich, boala Bruton sunt legate de imunodeficiențe cu imunitate celulară afectată. Disfuncția micro și macrofagelor
observat în timpul granulomatozei cronice, sindromului Chédiak-Higashi. Imunodeficiențele primare sunt prezente pe tot parcursul vieții. Pacienții cu imunodeficiență primară mor de obicei de diferite complicații infecțioase.
2. Imunodeficiențele secundare sunt mult mai frecvente decât cele primare. De obicei, imunodeficiențele secundare se dezvoltă pe fondul expunerii la corp a unor factori de mediu nefavorabili sau a diferitelor infecții. Ca și în cazul imunodeficiențelor primare, în imunodeficiențele secundare, fie componentele individuale ale sistemului imunitar, fie întregul sistem în ansamblu, pot fi afectate. Majoritatea imunodeficiențelor secundare (cu excepția imunodeficienței cauzate de infecția cu virusul HIV) sunt reversibile și răspund bine la tratament.
Motive pentru dezvoltarea imunodeficienței secundare
În general, toți factorii de mediu nefavorabili care pot perturba metabolismul organismului pot provoca dezvoltarea imunodeficienței secundare. Cei mai comuni factori includ poluarea mediului, radiațiile ionizante și cu microunde, otrăvirea, utilizarea prelungită a anumitor medicamente, stresul cronic și suprasolicitarea. Comun factorilor de mai sus
este un efect negativ complex asupra tuturor sistemelor corpului, inclusiv a sistemului imunitar. În plus, factori precum radiațiile ionizante au un efect inhibitor selectiv asupra imunității asociate cu inhibarea sistemului hematopoietic. Persoanele care trăiesc sau lucrează într-un mediu poluat sunt mai susceptibile de a suferi de diferite boli infecțioase și sunt mai susceptibile de a suferi de cancer. Evident, o astfel de creștere a morbidității la această categorie de oameni este asociată cu o scădere a activității sistemului imunitar.
De obicei, tratamentul imunodeficienței secundare începe cu identificarea și eliminarea cauzei apariției acesteia.
Imunodeficiența pe fondul deficitului de vitamine și minerale începe să fie tratată cu ajutorul complexelor de vitamine și minerale și a diferitelor suplimente alimentare (BAA) care conțin aceste elemente. Capacitatea regenerativă a sistemului imunitar este mare, prin urmare, eliminarea cauzei imunodeficienței, de regulă, duce la restabilirea sistemului imunitar.
Acum mai bine de 20 de ani, a început în lume o epidemie a unei teribile boli virale din vremea noastră, SIDA. SIDA este cauzată de virusul imunodeficienței umane (HIV). Este un virus care atacă sistemul imunitar. Prin distrugerea sistemului imunitar uman, acest virus contribuie la dezvoltarea altor boli infecțioase din el, deoarece sistemul imunitar își pierde capacitatea de a proteja organismul de agenții patogeni. O persoană infectată cu HIV, în timp, devine mai susceptibilă chiar la astfel de microorganisme care nu prezintă niciun pericol pentru persoanele sănătoase.
Infecția cu HIV este o infecție lentă. S-a dezvoltat de-a lungul anilor. În descrierea tabloului clinic al infecției cu HIV, se pot distinge trei perioade principale:
1. Perioada de la momentul infecției până la începutul producției de anticorpi de către organism. Cel mai adesea, această perioadă durează aproximativ 3 luni.
2. O perioadă de boală asimptomatică și apariția unor probleme minore de sănătate. În acest timp, persoana infectată cu HIV continuă să se simtă normală. Cu cât starea de sănătate era mai puternică în momentul infecției și cu cât o persoană îi pasă mai mult de menținerea acesteia, cu atât durează mai mult această perioadă. În medie, sunt 5-7 ani.
SIDA este sindromul imunodeficienței dobândite. În această perioadă, HIV distruge deja sistemul imunitar atât de mult, încât organismul își pierde capacitatea de a se apăra. În acest moment, apar probleme grave de sănătate din cauza diverselor infecții și tulburări metabolice. Ca urmare, cel mai probabil, persoana moare.
Blotchi Dumitru
Покупайте безопасно
Новые объявления продавца
-
Suplimentul Nao Luo Ton
588 Лей -
Capsule Celuroza Dubla
588 Лей -
Suplimente Zinc Calciu Adulti
945 Лей -
Capsule Normomass Stoc nelimitat
840 Лей